Jean d'Arcel
Cos de cumparaturi Intrare cont
Cosmetice profesionale Jean d'Arcel

Articole » Newsletter

Data: 2014-08-05

Alo? Sănătatea pielii? Nu te văd bine...
În această ediţie a newsletter-ului Jean d’Arcel, vom dezbate o problemă despre care se aude din ce în ce mai des prin media şi prin discuţii în cafenele: cum telefoanele mobile (dar nu numai) ne afectează pielea şi sănătatea.

Pentru o lectură uşoară şi rapidă, am scos în evidenţă ideile importante. Veţi găsi şi informaţii prezentate într-un limbaj ştiinţific. Nu putem prezenta informaţiile altfel şi să menţinem în acelaşi timp un nivel înalt de transparenţă. Astfel, dacă nu prezintă interes, puteţi simplu trece peste aceste paragrafe.

Durează circa 4 minute să citiţi ideile scoase în evidenţă şi concluzia acestui articol.


Cum îţi aşterni, aşa dormi
Dacă aruncăm un ochi în casa unde locuim, vom observa o mulţime de aparate ce emit radiaţii electrice şi magnetice. Începând cu telefoanele mobile veşnic prezente lângă noi, şi terminând cu nelipsitele cuptoare cu microunde, televizoare, calculatoare, etc. Sunt aparate de care nu ne putem lipsi, însă ce nu ştim este că ar trebui. Nu ne putem apăra de ce nu ştim, şi din păcate puţine companii iau în calcul efectele secundare pe termen lung ale produselor lor asupra corpului omenesc. Majoritatea sunt concentrate pe a vinde produse şi a satisface nevoia crescândă a pieţei dezinformate. Dacă nu sunteţi vreun om de ştiinţă sau avid cercetător în domeniu, se pot întâmpla două lucruri ce pot arăta adevărul:

1. Conducerea unei ţări poate lua atitudine. Iată câteva exemple:
- Germania, Ungaria, Luxemburg şi alte câteva ţări Europene au interzis prin lege alimentele modificate genetic, când in Statele Unite, acestea reprezintă majoritatea dietei populaţiei
- În Rusia, cuptorul cu microunde este ilegal, iar în SUA s-a propus acelaşi lucru într-un proiect de lege
- Belgia, India şi alte ţări, au interzis Coca Cola. În primăria oraşului San Francisco spre exemplu s-au interzis Coca Cola, Pepsi, Fanta, băuturi energizante, etc. În Venezuela, Coca Cola Zero este ilegală.

2. Dacă asta NU se întâmplă, (şi adesea puterea pieţei este infinit mai mare decât dorinţa de a proteja oamenii de boli şi cheltuieli inutile), populaţia trebuie informată prin mijloace alternative pentru a se putea apăra. Noi ne propunem să contribuim la această mişcare şi vom răscoli foile studiilor şi cărţilor elevante pentru a găsi adevărul. Vă rugăm, deci, să ne sprijiniţi în această luptă, şi să trimiteţi acest articol celor dragi.


Melatonina. Un compus VITAL al organismului.
Melatonina este un hormon a cărui prezenţă sau absenţă în organism regulează ritmul circadian al animalelor şi al omului. Ritmul circadian este ritmul zilnic al nenumărate procese din corpului nostru. Conform DEX, ritmul circadian este ritmul biologic intern pe o durată de aproximativ 24 de ore al unui organism. Deci dacă nu am avea melatonină, ne-am deregla ireparabil ritmul de viaţă. Totodată melatonina este un foarte puternic antioxidant. Fie că vreţi sau nu, fie că a devenit clişeu sau că aţi obosit să auziţi asta, antioxidanţii au un efect major în ceea ce priveşte apărarea contra radicalilor liberi şi implicit a cancerului şi altor hazarduri la nivel celular cauzate de radicalii liberi.
Este, deci, foarte clară importanţa melatoninei în corp şi echilibrul ciclului acesteia. Există însă câţiva factori disturbatori, factori ce dereglează producerea melatoninei în corp.

Sănătatea pielii şi melatonina
S-a demonstrat ştiinţific (iată şi sursa) faptul că melatonina este implicată în mod direct în funcţii ale pielii, ca spre exemplu:

- creşterea părului şi reglarea pigmentului părului
- inhibarea tumorilor (melanoma)
- reducerea efectului dăunător asupra pielii al expunerii la raze UV

Numeroase studii moderne demonstrează că melatonina este totodată un puternic agent protector şi un stimulent al sistemului defensiv al pielii împotriva a numeroşi agenţi externi dăunători.

Pericolul expunerii la câmpuri electro-magnetice
În cartea "Advances in Electromagnetic Fields in Living Systems" din 1998, scrisă de James C. Lin (Progrese în câmpuri electromagnetice asupra organismelor vii), este prezentat un fapt extraordinar, care ar trebui cunoscut de toata lumea. Oamenii de ştiinţă din Departamentul de Biologie Celulară şi Structurală a Univeristăţii din San Antonio, Texas, Statele Unite, au demonstrat legătura directă dintre melatonină şi câmpuri electro-magnetice. Studiul realizat acum 10 ani şi validat de-a lungul timpului, a expus animale la câmpuri electro-magnetice de frecvenţă joasă şi a observat cum acestea deveneau incapabile de a produce melatonină. Legătura dintre melatonină şi cancer este indiscutabilă, demonstrată de numeroase studii (câteva citate chiar în această carte), de unde s-a concluzionat că expunerea la câmpuri electro-magnetice măreşte posibilitatea apariţiei cancerului, putând chiar mări tumorile existente.

Adevărul în numere
Să vorbim puţin despre numere, şi să trecem rapid prin câţiva termeni de bază:

Telefoanele mobile folosesc una din două game de frecvenţe posibile:
- denumită "1900", această primă frecvenţă este mai rară în Europa. Ea se întinde de la 1850 MHz la 1990 MHz
- "Frecvenţele PCS" (Personal Communication Services) cuprind frecvenţe de la 824 MHz la 894 MHz

Routerele folosite acasă sau la birou pentru internet wireless (fără fir) folosesc frecvenţe mult mai mari, de 2.4 GHz sau 5 GHz (1GHz = 1000 MHz)

În cartea menţionată mai sus, a fost studiată permisivitatea (uşurinţa cu care pătrunde ţesutul) mai multor tipuri de ţesuturi biologice la frecvenţe folosite de telefoane mobile obişnuite, şi anume între 800 şi 900 MHz. Experimentul a urmărit conductivitatea ţesutului şi un parametru ce măsoară permisivitatea relativă. Simplu spus, cât de uşor pătrunde o undă electro-magnetică prin fiecare tip de ţesut. Iată tabelul obţinut, ordonat în sens crescător.

Tip ţesut Constanta dielectrică Conductivitate
Aer 1 0
Grăsime 11 0.17
Plămân 12 0.24
Os 21 0.33
Piele 35 0.6
Cartilagiu 37 0.8
Creier 41 0.86
Cristalin 45 0.75
Muşchi 50 1.08
Cornee 51 1.13
Sânge 55 1.86
Ochi 67 1.97
Umoare apoasă 67 1.68
Lichid cefalorahidian 78 1.97

Tabel: Permitivitatea (conductivitate şi constanta dielectrică) ţesutului biologic
la frecvenţe radio folosite de telefoanele mobile
(Sursa: "Advances in electromagnetic fields in living systems", James C. Lin, 1997, pag. 136)


Se poate observa că aerul este cel mai permisiv, iar pe locul 5 se află pielea. Concluzia este, deci, că pielea este afectată considerabil de acest tip de radiaţii, şi este deci nevoie ACUTĂ de protecţie şi măsuri de prevenire a efectelor devastatoare ale câmpurilor electro-magnetice.

În concluzie, iată ce vă propunem
Încercăm sa nu fim radicali. ştim că veţi vorbi în continuare la telefonul mobil, şi îl veţi păstra tot în buzunar lângă şold şi organele genitale. Dar iată câteva recomandări ce vor face o diferenţă majoră în ceea ce priveşte sănătatea pielii dumneavoastră şi nu numai!

1. Scoateţi cuptorul cu microunde din funcţiune. Obişnuiţi-vă să folosiţi cuptorul/aragazul/plita sau chiar să consumaţi alimentele reci. Este sigur mai sănătoasă această abordare decât iradierea, chiar şi pentru 10 secunde pe zi
2. Camera în care dormiţi trebuie să fie lipsită de orice aparat electric. Dacă vi se pare un sacrificiu mult prea mare pentru sănătatea dvs., cel puţin nu dormiţi cu telefonul, routerul pentru internet wireless, sau telefonul mobil în aceeaşi cameră
3. Transmitere de date prin sistemul 3G, mai vechiul EDGE, Bluetooth, cât şi reţelele wireless intră în această categorie. Pe cât posibil folosiţi cablul pentru a vă contecta la Internet, şi menţineţi inactive toate sistemele menţionate mai sus. Activaţi-le doar atunci când este necesar.


Rezultate
Urmările vor apărea în timp. În afară de faptul că veţi dormi mai bine şi compoziţia moleculară a mâncării dvs. nu va fi modificată drastic, la nivelul pielii vor avea loc o multitudine de schimbări. Sigur, ele nu vor fi vizibile imediat şi cel mai probabil nu veţi sesiza schimbările produse. Dar asta nu înseamnă că ele nu au avut loc şi că pe termen lung atât pielea şi corpul dumneavoastră devin mai puternice, mai curate, şi mai apte să îşi îndeplinească sarcinile de zi cu zi.

Articole

Înapoi