Jean d'Arcel
Cos de cumparaturi Intrare cont
Cosmetice profesionale Jean d'Arcel

Articole » Problemele pielii

Data: 2012-06-24

Îmbătrânirea fotoindusă a pielii
În primul rând, trebuie să ştiţi că tenul este afectat zilnic de unde electromagnetice. Mai concret, zilnic în lumea modernă ne scăldăm într-o baie de radiaţii ce provin de la televizor, radio, cuptor cu microunde, telefoane mobile, calculatoare şi laptopuri, emiţătoare wireless pentru internet şi o sumedenie de altele. Recent am scris un articol despre asta. Dacă doriţi să citiţi articolul, vă invit să faceţi click aici.

O sursă în plus nu strică...

Monitoarele sunt şi ele în categoria emiţătoarelor de radiaţii. Cele mai noi, LCD/LED emit considerabil mai puţine radiaţii şi poate aţi auzit chiar cum că acestea "nu emit radiaţii deloc". Este fals. O cantitate de raze UV este cu siguranţă prezentă, iar razele UV sunt un tip de radiaţie electromagnetică, motiv pentru care v-am recomandat să citiţi articolul menţionat mai sus. Ceea ce este adevărat este că monitorarele LCD/LED nu emit raze X, spre deosebire de monitorarele şi televizoarele vechi.

Tehnologie modernă, probleme moderne.

Ce probleme cauzează radiaţiile? În general, problemele cauzate la nivelul pielii sunt legate în special de sistemul imunitar ce ne protejează de radicali liberi (scăderea considerabilă a antioxidanţilor din piele precum Q10 sau vitamina E), metabolismul natural al pielii care menţine un nivel optim al hidratării şi al PH-ului, şi aşa mai departe. Pe scurt, toate modificările survenite la nivelul tenului datorate radiaţiilor monitoarelor poartă denumirea de "îmbătrânire fotoindusă" sau, în termeni tehnici, "dermatohelioză".
Asta explică (parţial) degradarea tenului, dar cu siguranţă mai sunt implicate şi alte aspecte ale stilului dvs. de viaţă, precum nutriţia, calitatea somnului, nivelul de stres, produse cosmetice neadecvate, nivelul de poluare a zonei în care locuiţi, şi altele.

Ce este de făcut?


A. Nutriţie adecvată
Să începem cu partea simplă a lucrurilor. Dieta. Eu voi îndrăzni să vă dau doar 4 recomandări. Nu intrăm mult în detaliu, dar următoarele idei sunt primordiale pentru tenul oricărei persoane, mai ales dacă este obosit:
1. Eliminaţi pe cât posibil cerealele (pâine, paste făinoase, etc) şi zahărul (dulciuri, sucuri, etc) din alimentaţie.
2. Consumaţi cât mai multe legume crude, dacă este posibil aproximativ 30% din fiecare masă.
3. Consumaţi probiotice (murături, soia fermentată, nu iaurt sau sana, etc). Atenţie! Aici vorbim despre murăturile fără oţet, cele fermentate doar cu sare.
4. Consumaţi alimente ce conţin uleiuri esenţiale omega-3 din următoarele alimente:
- Seminţe de in. Cea mai buna sursă de omega 3, fără doar şi poate. Ideal a se consuma măcinate (într-o râşniţă de cafea, spre exemplu) şi amestecate, eventual, cu o linguriţă de miere, cacao, scorţişoară, etc...
- Peşte (macrou, somon, hering) - şi conservele se acceptă, de preferat în sos tomat şi fără zahăr adăugat.
- Nucă.

În afară de îmbunătăţiri la nivelul tenului, veţi observa multe alte schimbări în bine, dacă veţi adopta aceste recomandări (calitatea somnului, nivelul de energie, regularitatea şi consistenţa scaunului).

B. Protecţie naturală sau protecţie asistată
Tenul expus la stresuri metabolice va reacţiona şi se va adapta. O reacţie a sistemului defensiv, în cazul expunerii la radiaţii UV, este îngroşarea pielii, efect ce prezintă o parte pozitivă (pielea groasă nu va mai fi afectată atât de puternic de raze) şi una negativă (pielea îşi va pierde elasticitatea, va deveni aspră şi rigidă, vor apărea cute şi riduri datorită lipsei de hidratare a sub-stratului epitelial protector).
Ce trebuie dvs. să faceţi de acum încolo este, în primul rând, să vă feriţi de soare pentru o vreme. Va fi greu pentru că tocmai a venit vara, dar e doar pentru puţin timp, pe durata tratamentului pe care vi-l recomand mai jos. Totodată, apariţia vinişoarelor trădează probleme de sănătate vasculară. Fragilitatea vaselor se tratează cu creme nutritive care ajută la întărirea pereţilor în acea zonă. Şi vă rog să vă feriţi de schimbări bruşte de temperatură! Dacă staţi la aer condiţionat şi ieşiţi brusc afară la 35 de grade, veţi supune tenul la un nivel de stres foarte mare. Dar îl vindecăm, nu vă faceţi probleme.


Tratamentul cosmetic Jean d'Arcel


1. DERMAL SUN PROTECTION : PROTECŢIE RIDICATĂ UVA/UVB SPF50
Link: http://www.jeandarcel.ro/produs/protectie-ridicata-uva-uvb-spf50/132
Aceasta cremă este pentru momentele în care vă expuneţi la soare. Fie că ieşiţi până în piaţă, că mergeţi la iarbă verde, sau că staţi la soare, aplicaţi un strat subţire de Dermal Sun Protection pentru a preveni dezhidratarea, îmbătrânirea prematură a pielii şi pierderea elasticităţii.


2. MASQUE VITA XTRÊME / SKIN GUARD MASK : MASCĂ REVITALIZANTĂ CU MULTIVITAMINE
Link: http://www.jeandarcel.ro/produs/masca-revitalizanta-cu-multivitamine/359
Gama Vitaminée este una din cele mai de succes game ale Jean d'Arcel. Aceasta a fost creată pentru persoanele cu un ten obosit, lipsit de vitalitate şi supus unui stres oxidativ zilnic. În mod special, această mască revitalizantă, deşi nu cel mai scump produs din gamă, reprezintă un bun început în tratamentul pielii dvs., cu efecte imediate. Dacă studiaţi lista ingredientelor, veţi observa o cantitate mare de antioxidanţi: vitamina C, A şi E, şi asa mai departe. Această mască va întări şi sistemul natural de apărare al pielii (menţionat mai sus), dar va netezi şi ridurile nou apărute.

Dacă vă decideţi să comandaţi aceste produse, ne puteţi spune cum doriţi să procedăm. Le comandaţi online din eShop, ne puteţi suna, sau le puteţi comanda prin email.


Cu speranţa că v-a fost de ajutor, vă doresc succes în rezolvarea problemelor tenului dvs. Pentru orice viitoare nelămuriri, vă rog să mă contactaţi.O zi minunată!
Sănătate!
Monica Catană, cosmetician
Jean d'Arcel Cosmetique, România


Articole

Înapoi