Jean d'Arcel
Cos de cumparaturi Intrare cont
Cosmetice profesionale Jean d'Arcel

Articole » Newsletter

Data: 2013-02-25

Îmbătrânirea prematură şi oxidarea

Clic aici pentru varianta completă


Oxidarea - baza îmbătrânirii şi degradării ţesuturilor.

În cele ce urmează vom încerca să dăm explicaţii clare, şi să combatem valul de informaţii false transmise cu scopul exclusiv de a face reclamă unor produse.

1. Procesul oxidării

Corpul este format din atomi (care combinaţi formează molecule) având un nucleu în jurul căruia "orbitează" electroni. Electronii sunt responsabili pentru starea de echilibru a atomului.

Pasul 1 - dezechilibrul

Un atom (A) intră în contact cu molecula de oxigen (O2) - tenul în contact cu aerul. Datorită unor legi chimice, molecula A cedează un electron lui O2.

Pasul 2 - Lanţul de radicali liberi

Astfel, atomul A intră într-o stare instabilă, dezechilibrată - devine RADICAL LIBER. Pentru a se reechilibra el "fură" un electron de la un atom din apropiere, să-l numim B. Astfel B devine radical liber. Și tot aşa, rezulând STRESUL OXIDATIV, (cauzează artitră, îmbătrânire accelerată, etc)

Pasul 3 - Esenţa problemei

Fiecare transfer de electroni slăbeşte membrana celulei care, printre altele, protejează nucleul ce conţine ADN (planul construcţiei noastre). În momentul diviziunii (reproducerea celulelor) ADN-ul vulnerabil, atacat şi modificat dă naştere celulei cu malformaţii: CANCER.

Un ten rănit, un ten îmbătrânit.

Celula este vulnerabilă în faţa factorilor externi şi interni care duc la îmbrătrânirea tenului: oxidarea în sine (după cum am explicat mai sus), fumul de ţigară, razele UV, schimbările bruşte de temperatură, produsele de îngrijire inadecvate, toxine ce nu au fost eliminate corect, poluare...

2. Cum ne putem apăra? Cu antioxidanţi!

Antioxidanţi în alimentaţie

Substanţe care cedează electroni atomilor ce au nevoie de ei (radicalilor liberi) fără să devină radicali liberi. Antioxidanţii se pot categorisi astfel:

  • Nutrienţi. Această categorie include:
  • a) Vitamina A: pătrunjel uscat, morcovi, varză creaţă, pepene galben, ficat de vită/pui
  • b) Vitamina C: guava, ardei gras (galben), pătrunjel, varză creaţă, căpşuni, kiwi, coacăze
  • c) Vitamina E: migdale, seminţe de floarea soarelui
  • d) Vitamina B7 (sau biotina): gălbenuş de ou, ficat, spanac, orez integral
  • e) Seleniu (şi alte minerale): nucă de Brazilia
  • Enzime. Această categorie include patru enzime ce sunt produse în mod natural în organism în prezenţa oxidării.
  • Altele. acid uric, flavonoide din ouă de sturion (caviar), fitochimicale şi Coenzima Q10

Antioxidanţi în produse cosmetice

Diferenţa de eficienţă între diverse produse de îngrijire ţine de cantitatea (şi concentraţia), calitatea (puritate), sursa de provenienţă, şi disponibilitatea biologică (cât de uşor sunt absorbiţi şi utilizaţi de organism) a antioxidanţilor. Procesul de a crea o cremă cu antioxidanţi eficientă este un proces chimic şi biologic complex care ia în calcul o mulţime de parametrii, motiv pentru care vă recomandăm să alegeţi dintre produsele de îngrijire care au o reputaţie bună, şi a căror rezultate sunt dovedite în mod repetat.

Aşteptăm, ca întotdeauna, întrebările, sugestiile, nelămuririle dumneavoastră la office@jeandarcel.ro.

Articole

Înapoi