Jean d'Arcel
Cos de cumparaturi Intrare cont
Cosmetice profesionale Jean d'Arcel

Video » Metoda Ayurveda pentru corpEste un tratament care constă din masaj şi peeling cu produse Jean d'Arcel din gama Vénusté.
Masajul are efect relaxant, stimulează circulaţia, catifelează pielea, fiind stimulată în acelaşi timp şi detoxifierea internă şi externă a corpului.

Pentru masajul corporal, este recomandat ULEIUL DE SUSAN încălzit şi un ulei esenţial specific pentru un anumit tip de dosha.

Uleiul de susan se aplică cu generozitate, deoarece tehnica folosită este efleurajul.
În funcţie de temperatura camerei, puteţi acoperi spatele în timp ce masaţi picioarele, şi invers. Este important ca temperatura camerei să fie plăcută, pentru ca clientei să nu-i fie frig deloc.

După aplicarea uleiului, efectuaţi mişcări simultane pe tot corpul. Masaţi spatele spre umeri şi continuaţi mişcarea pe braţe. Masaţi circular umerii şi continuaţi pe spate în jos. Masaţi circular şoldurile, coapsele şi picioarele. Repetaţi aceste mişcări de câteva ori, apoi continuaţi cu masarea punctelor vitale.

Punctele vitale se masează cu uleiul esenţial ales, efectuând mişcări circulare în sensul acelor de ceasornic, care se repetă de 7 ori.

Masaţi din nou tot corpul, inclusiv tălpile şi degetele de la picioare. Nu masaţi niciodată pe coloană, ci doar alături, şi ajustaţi presiunea în funcţie de sensibilitatea clientei.

Apoi clienta se întoarce pe spate şi începeţi să masaţi partea din faţă a corpului. Când aplicaţi uleiul de susan, cu cât mai sus ţineţi vasul, cu atât firul de ulei va fi mai subţire şi mai uşor de aplicat.
Mai întâi, ungeţi picioarele, apoi partea superioară a corpului, şi începeţi mişcările de masaj pe şolduri, abdomen, decolteu, braţe şi înapoi.
Masaţi şoldurile circular. La fel şi genunchii, fără să apăsaţi, apoi gambele, şi neteziţi până la vârful degetelor.
Repetaţi de trei ori.

Apoi, din nou, masaţi circular şoldurile, exteriorul genunchilor, exteriorul gambelor, marginea din exterior a labei piciorului, şi încheiaţi cu degetul mic.
De asemenea, repetaţi de trei ori.

Acum, masaţi partea din interior a piciorului, de sus până jos. Pentru a masa laba piciorului, ţineţi piciorul cu o mână şi masaţi călcâiul cu mişcări circulare, apăsând energic, de 3-4 ori.
Este un masaj foarte plăcut pentru persoanele cu pielea aspră, sau cu picioare tensionate.
Continuaţi cu arcadele piciorului, apoi masaţi fiecare deget în parte.
Odată ce sunt masate ambele picioare, efectuaţi o manevră de tranziţie de-a lungul picioarelor. Masaţi această zonă de 2-3 ori, apoi începeţi masajul mâinilor şi al braţelor.

Efectuaţi mişcări de la braţ spre inimă, având grijă ca mâna clientei să nu alunece de pe canapea. Apoi masaţi mâna, palma şi degetele.
Continuaţi cu abdoomenul şi partea superioară a corpului.
Aplicaţi ulei esenţial pe centrii vitali şi masaţi cu mişcări circulare, repetând mişcările de 7 ori, în sensul acelor de ceasornic.

Ultima manevră se efectuează în zona feţei, tot cu uleiul esenţial.
Masaţi circular centrul frunţii, de 7 ori, şi trasaţi o linie imaginară până la creştetul capului, iar de acolo, masaţi de-a lungul scalpului, până la vârful părului (părul fiind uns în prealabil cu ulei).

Acum, lăsaţi clienta să se odihnească 15 minute, după care puteţi continua tratamentul în două moduri.
Fie ştergeţi uleiul de pe piele, şi tratamentul este gata. Oricum, duşul nu este necesar imediat după tratament.
Sau puteţi efectua un body peeling.

În Ayurveda, peeling-ul se efectuează întotdeauna după masaj.

Peeling-ul îl puteți efectua cu sare marină şi ulei de susan. Amestecul se aplică pe corp cu mâinile umezite. Ca urmare, granulele de sare se dizolvă, iar surplusul de ulei se îndepărtează, astfel că clienta nu trebuie să facă duş.
Un tratament minunat care, în plus, îngrijeşte şi pielea.

Pentru peeling, aveţi nevoie de aproximativ 30 ml de sare marină, suficient pentru tot corpul. Puneţi sarea într-un vas şi adăugaţi uleiul de susan.

Acest peeling nu se aplică pe faţă, din cauza conţinutului ridicat de sare.

Peeling-ul se poate aplica mai întâi pe spate şi se masează cu mâinile umede. Astfel, granulele de sare se dizolvă treptat, iar la sfârşit reziduurile se îndepărtează cu o compresă umedă.

Vă recomandăm să folosiţi comprese şi prosoape portocalii, pentru că este o culoare specifică pentru Ayurveda.

Uscaţi spatele cu un prosop şi continuaţi peeling-ul, pe altă zonă a corpului.

Crema nu este necesară, deoarece peeling-ul este pe bază de ulei, iar pielea rămâne foarte moale şi fină.

Video

Înapoi