Jean d'Arcel
Cos de cumparaturi Intrare cont
Cosmetice profesionale Jean d'Arcel

Video » Metoda Pinda Sveda


Prezentarea produsului


Metoda Pinda Sveda este un masaj ayurvedic facial şi corporal, un tratament deosebit, care îşi are originea în Thailanda.
Masajul se efectuează cu PINDA SVEDA, comprese umplute cu diverse plante şi mirodenii - curcuma, lime, frunze de tamarind, camfor, iarbă lămâioasă - provenite din zone protejate şi ambalate în vid.
Curcuma este un ingredient important al compreselor, un condiment special, foarte important în medicina ayurvedică, recomandat mai ales pentru pielea sensibilă, sau cu predispoziţie spre reacţii alergice.

Termenul Pinda Sveda provine din indo-germană. Pinda înseamnă, aproximativ, "ştampilă", iar Sveda - "transpiraţie".

Compresele sunt disponibile în două mărimi: mai mici - pentru faţă, şi mai mari - pentru corp.

În cazul masajului facial, faţa, gâtul şi decolteul se demachiază şi se tonifică, apoi se aplică ULEI DE MIGDALE sau ULEI DE JOJOBA.
Pentru corp, puteţi folosi ulei de migdale, dacă pielea este foarte uscată, sau ULEI DE SUSAN, pentru piele normală.
Compresele se înmoaie în apă şi se încălzesc într-un vas cu aburi, apoi se efectuează masajul cu compresele fierbinţi.
Datorită compreselor fierbinţi, porii se deschid, vasele se dilată, iar uleiurile esenţiale din plante pătrund cu uşurinţă în piele.

Masajul începe întotdeauna cu un test termic şi se efectuează cu mişcări rapide şi intense.
Dacă este cazul însă tratamentul poate fi variat în funcţie de scopul urmărit şi de preferinţele clientei. De exemplu, în caz de celulită, puteţi masa mai intens zonele afectate. Sau dacă pielea este sensibilă, masajul poate fi mai blând, iar compresele nu se încălzesc prea tare.

Dacă muşchii sunt tensionaţi, compresele fierbinţi înlătură complet crampele, iar masajul picioarelor face minuni în cazul persoanelor cu picioare reci.
Sincronizarea mişcărilor cu ambele comprese, are un efect deosebit de relaxant, iar uleiurile esenţiale activează toate punctele de acupunctură, punctele reflexe şi meridianele. De asemenea, masajul stimulează circulaţia şi acţionează ca un peeling uşor.
Pentru un plus de relaxare, la încheierea masajului, reduceţi intensitatea luminii şi lăsaţi clienta să se odihnească 15 minute, pe muzică relaxantă.

Surplusul de ulei se îndepărtează cu prosopul, nu la duş, astfel ca uleiurile esenţiale şi substanţele active din uleiul de masaj să rămână pe piele cât mai mult posibil.

Video

Înapoi