Îți oferim consiliere gratuită pe WhatsApp (click aici) + Transport gratuit la comenzi de peste 250 lei!

Ce trebuie să știi înainte să cumperi produse cu acid hialuronic

Ce trebuie să știi înainte să cumperi produse cu acid hialuronic
În ultimele două decenii cercetările din domeniul esteticii au avut o creștere exponențială, având rezultate de care ne putem bucura acum din confortul propriei locuințe. Acum avem acces la o paletă largă de produse de calitate la doar câteva click-uri distanță. Iar una dintre descoperirile cu efect major în industria cosmeticelor este rolul acidului hialuronic în sănătatea și integritatea pielii.


Hialuronul pe parcursul vieții


O cauză principală a îmbătrânii pielii și apariției ridurilor este reducerea cantității acidului hialuronic. Un proces natural lent, care este accelerat puternic de o mulțime de factori externi precum: radiațiile UV, temperaturile extreme, poluarea, fumatul, lipsa hidratării, precum și folosirea unor produse cosmetice neadecvate etc.).

Dacă în primii ani de viață avem 100% din cantitatea de acid hialuronic necesară, la vârsta de 60 de ani vom mai avea doar 25% (o pierdere de mai bine de 1% pe an), în ciuda unui proces care încearcă să refacă periodic aceste depozite cu ajutorul unor celule specializate.

Care este soluția recomandată de cosmeticieni și dermatologi?
Folosirea regulată a unui produs cosmetic de calitate, cu un conținut optim de acid hialuronic. Ce înseamnă ”de calitate”? Aflăm în cele ce urmează.


Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic se regăsește în multe țesuturi din organismul uman, alături de colagen, elastină, fibronectină și alte molecule ce fac parte din ”matricea extracelulară” - o rețea de molecule ce oferă structură și sprijin fiziologic celulelor. 50% din cantitatea totală de acid hialuronic din corp se găsește la nivelul pielii, unde acesta mai îndeplinește și alte roluri. Moleculele de hialuronan (forma regăsită în piele) au rolul de a reține apa în jurul lor pentru a oferi o structură elastică pielii.


Roluri în păstrarea aspectului de ten tânăr



Hidratare

o singură moleculă de AH poate reține în jurul ei de aproximativ 1000 de ori mai multă apă decât masa sa, ceea ce prelungește viața celulelor epiteliale, oferă volum epidermei și previne acumularea reziduurilor și a celulelor moarte în spațiile intercelulare.


Efect antioxidant

Rezultatele celor mai noi studii în domeniu au identificat un nou rol pe care acidul hialuronic îl îndeplinește în organism, și anume neutralizarea radicalilor liberi, cum sunt, spre exemplu, cei generați de radiațiile ultraviolete, fum de țigară, poluare, și alți factori nocivi ce ajung la nivelul pielii.


Sprijină funcțiile colagenului

Acidul hialuronic reprezintă și o punte pentru transportul apei la structurile pielii ce au mare nevoie de hidratare. Una dintre cele mai importante proteine cu rol major în sănătatea și aspectul pielii, și care necesită cantități importante de apă, este colagenul. 
După cum s-a descoperit în ultimul deceniu de către cercetătorii de la Institutul Max Plank din Germania în colaborare cu Massachusetts Institute of Technology Cambridge (USA), 60% din masa colagenului este apă. Deci nu este de mirare, spun ei, că deshidratarea are efecte negative profunde asupra colagenului. Mai concret, dacă nivelul de hidratare a colagenului scade, acesta este pur si simplu distrus.

 

Cum alegi cel mai bun produs cu acid hialuronic?



1. Mărimea moleculelor

Unul dintre criteriile care determină nivelul de penetrare a acidului hialuronic în profunzimea pielii este mărimea moleculelor. Compușii cu moleculă mare vor penetra doar straturile superficiale (sau chiar vor rămâne la suprafață), pe când cei cu moleculă mai mică vor putea atinge straturile mai profunde. În același timp, un avantaj al moleculele mari este că reușesc să rețină mai multă apă decât cele mici.

Ar fi ideal dacă am reuși să introducem moleculele mari în straturile profunde ale pielii prin intermediul unor produse cosmetice, dar acest lucru poate fi făcut doar prin metode invazive (injecții subcutanate). E ușor de înțeles, deci, că este nevoie de un echilibru între mărimea moleculei de acid hialuronic și profunzimea hidratării.
Cele mai bune produse conțin acid hialuronic cu molecule de mărimi variate, reușind astfel să penetreze straturile pielii la adâncimi diferite, pentru a obține un efect maxim de „umplere” și pentru a sprijini cât mai bine funcțiile pielii.


2. Concentrația de acid hialuronic în formula produsului

Un alt detaliu care influențează calitatea unui produs cu acid hialuronic este concentrația acestuia. Intuitiv ne dorim tot timpul o concentrație cât mai mare din orice substanță activă. Dar în cazul acidului hialuronic, acest argument nu ține. O concentrație prea mare de acid hialuronic (în special cu moleculă mare) aplicat pe un ten uscat poate avea chiar efectul opus celui dorit, și anume deshidratarea pielii.
Pentru a obține efectele dorite trebuie să existe un echilibru între apa disponibilă (pe piele și în piele) pe de o parte și cantitatea de acid hialuronic (și mărimea moleculei) din produsul aplicat pe de altă parte. Tensiunea osmotică din jurul moleculelor de acid hialuronic va atrage moleculele de apă din jur, indiferent de proveniența lor (inclusiv pe cele prezente în piele).


3. Acid hialuronic sau hialuronat sodic (sodium hyaluronate)

La o simplă căutare online de genul „acid hialuronic sau hialuronat sodic” putem găsi informații din diverse surse care spun că hialuronatul sodic este un compus de dimensiuni mai reduse, care poate penetra mai ușor straturile profunde ale pielii. Acest lucru nu este adevărat din punct de vedere chimic. Cei doi compuși sunt foarte apropiați ca structură, ambii fiind polimeri ai unor subunități ce pot fi repetate la nesfârșit.
Diferența se regăsește la nivel de stabilitate. Hialuronatul sodic reprezintă un polimer mai stabil care nu se degradează atât de ușor. Din acest motiv am decis să îl utilizăm în produsele Jean d’Arcel.

Concluzie clară?
Un răspuns intuitiv la problema mărimii moleculelor de acid hialuronic ar fi, pur și simplu, fabricarea unor produse care conțin acid hialuronic cu moleculă cât mai mică, în cantitate cât mare și într-un echilibru perfect cu apa din jur. Din nefericire, această teorie nu funcționează. Pielea reacționează printr-un răspuns inflamator la moleculele de acid hialuronic cu o greutate moleculară mai mică de 50kDa (kilo Daltoni). O informație de mare subtilitate științifică, omisă de mulți producători de cosmetice care aleg să abuzeze de molecule cât mai mici în produsele cosmetice.


În consecință, se pare că produsele din industria de beauty nu sunt atât de ușor de produs cum am putea crede la o primă vedere, iar anii de cercetare sunt necesari pentru a crea formule chimice de calitate, care să ajute cu adevărat structura pielii și să amelioreze sănătatea ei.


Produsele JDA cu acid hialuronic

Jean d’Arcel Cosmetique este o companie mondială care a investit enorm în știința sănătății pielii. După mulți ani de cercetare și dezvoltare, au rezultat o serie de produse pe bază de acid hialuronic care respectă cele mai înalte standarde de producție și stabilitate moleculară, iar rezultatele vorbesc de la sine. Pe lângă utilizarea unui acid hialuronic de calitate înaltă, specialiștii noștri au reușit să creeze produse cu o concentrație optimă de acid hialuronic. Mai mult, mărimile moleculare diverse garantează o paletă largă de beneficii.

Știința evoluează permanent, iar JDA rămâne un vârf de lance în industria beauty prin adaptarea produselor la cele mai noi descoperiri și inovații și printr-un simț al responsabilității ridicat care pune pe primul loc siguranța produselor și sănătatea umană.

Iată câteva dintre produsele Jean d’Arcel cu acid hialuronic:
  1. Dermal Hyaluron Gel 5-fold - Gel cu 5 forme moleculare de hyaluron pentru volum
  2. 24h Hyaluron Cream - Cremă 24h cu acid hialuronic
  3. Intensive hyaluron sheet mask - Mască șervețel cu acid hialuronic 
  4. Hyaluron eye cream / Crème yeux hyaluronique :: Cremă cu hialuron pentru ochi 


 

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6403654/
https://www.sciencedaily.com/releases/2015/01/150126125011.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6603175/
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00192/full

Suport clienti Telefon/Whatsapp: luni-vineri 10-18; Timp maxim de raspuns la email: 24 ore

0723491003 shop@jeandarcel.ro
0fc2f2d59d0ce0fcf2c25fcfb0c93df2-us10

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!