Îți oferim consiliere gratuită pe WhatsApp (click aici) + Transport gratuit la comenzi de peste 250 lei!

Diferența dintre cosmeticele profesionale și cele obișnuite

Diferența dintre cosmeticele profesionale și cele obișnuite
Multe produse cosmetice din magazine și farmacii se prezintă a fi deosebit de eficiente. Dar, din nefericire pentru consumator, acestea sunt adesea de o calitate îndoilenică și nu aduc beneficiile pe care le promit, sau aduc beneficii superficiale care conving pe moment, dar care nu durează în timp. 

De cele mai multe ori este dificil să identificăm produsele cu adevărat utile, benefice și cu efecte considerabile pe termen lung. Tehnicile de vânzare, imaginile atrăgătoare, statisticile fără fundament folosite în reclame (de exemplu ”vei avea un ten cu 80% mai luminos”), promisiunile ieșite din comun și prețul uneori ciudat de accesibil, ne atrag să cumpărăm produse de calitate redusă. 


Care este problema?

cosmetice probleme
Aceste produse și tehnicile aferente de vânzare pornesc un lanț de probleme, în primul rând pentru consumator dar și pentru profesia de cosmetician și dermatolog, cât și pentru brandurile de cosmetice profesionale.
  1. Efectele asupra tenului pot fi (în cel mai bun caz) superficiale și de scurtă durată
  2. Efectele pot fi dăunătoare, caz în care suntem nevoiți să apelăm la specialiști. Pot apărea dermatite, dereglări de sebum, reacții alergice, pete pigmentare sau decolorări, descuamări, și alte simptome
  3. Neștiind nivelul de calitate la care să se ne raportăm, acceptăm un standard redus și astfel, pe piață se creează un reper fals de calitate pentru produsele cosmetice, reducând astfel importanța atribuită unui profesionist.
  4. Devenim mai sceptici și reticenți să plătim sume mai mari pe produse cosmetice cu adevărat profesionale, deoarece, consideră el, ”Oricum nu fac mare lucru”.

Scopul acestui articol este să îți ofere o înțelegere cât mai bună a diferenței dintre produsele cosmetice profesionale și produsele obișnuite (din magazine și farmacii).

Produsele profesionale destinate tenului sunt o categorie aparte, acestea fiind create pentru a fi utilizate în cabinete cosmetice, dermatologice, în clinici medicale și centre specializate de îngrijire a pielii. Dar mai nou, mulțumită avansului tehnologic, multe pot fi folosite acasă cu mare ușurință.



Avantajele cosmeticelor profesionale

cosmetice profesionale avantaje

1. Concentrație mai mare a substanțelor active

Unii producători menționează pe etichetă ”Conține acid hialuronic”, ”Cremă cu celule stem”, sau ”Conține retinol”, dar în realitate ele conțin doar o concentrație mică, sau o concentrație inferioară celei necesare pentru a aduce beneficii tenului. 


2. Calitate crescută a ingredientelor (puritate, viabilitate)

Brandurile de cosmetice profesionale produc ingrediente și substanțe active la standarde foarte înalte, sau le pot cumpăra de la producători cu reputație la nivel mondial. Din nefericire, de multe ori, sunt aleși producători ce oferă prețuri mai mici, sau provind din țări unde legislația este mai permisivă iar standardele și certificările lipsesc. Producătorii de încredere au diverse certificări și oferă buletine de laborator amănunțite. Aceste analize garantează faptul că ingredientele respectă standarde pentru puritate și viabilitate.
Desigur, este dificil de verificat proveniența ingredientelor și uneori această informație poate fi chiar un secret, fiind un avantaj economic. Dar prețul produsului final este de multe ori un criteriu de departajare.


3. Aspecte tehnice

Multe detalii de natură tehnică sunt dificil de cunoscut de către consumatorul de rând, și chiar dificil de explicat. Spre exemplu:
  • Mărimea moleculelor unei substanțe active (spre exemplu de retinol sau acid hialuronic) și forma lor (combinațiile cu alți compuși sau molecule de transport) contează enorm în ceea ce privește ușurința cu care se pot absorbi și cu eficineța cu care își pot îndeplini scopul. Citește articolul nostru despre acidul hialuronic pentru a-ți face o idee.
  • Combinațiile ingredientelor trebuie ajustate în așa fel încât să nu modifice pH-ul pielii. Valoarea optimă a pH-ului pielii este cuprinsă aprixmativ între 4 și 6, deci este natural mai acidă. Conform departmentului de dermatologie al Wake Forest University din SUA(1), produsele cosmetice din comerț sunt fabricate după rețete care nu țin cont de acest aspect, reușind de multe ori să crească valoarea pH-ului și să creeze probleme barieri pielii.


4. Calitatea și siguranța substanțelor sintetice (parfumurilor, coloranților, conservanților, etc).

Majoritatea cosmeticelor (inclusiv cele profesionale) conțin substanțe sintetice cu diferite roluri (miros, textură, stabilitate chimică, sprijinirea substanțelor active, etc). Este important de știut că nu toate ingredientele sintetice sunt dăunătoare! Dar unele produse din comerț conțin substanțe ce pot avea un efect nociv asupra tenului și pot destabliza pH-ul, secreția de sebum, mărimea porilor, sau pot cauza chiar dermatite și reacții locale de tip alergic. Produsele cosmetice profesionale de calitate înaltă, deși folosesc substanțe sintetice, le vor alege pe cele neutre, sigure, care nu vor afecta în mod negativ fiziologia pielii, ba chiar dimpotrivă.


5. Posibilitatea de personalizare a rutinei de îngrijire

Produsele cosmetice profesionale trebuie să țină cont de fiecare tip de ten, și să ia în calcul toate particularitățile acestuia. Este dificil (sau aproape imposibil) ca un singur produs (sau număr redus de produse) să fie benefice tuturor tipurilor de ten. Un producător de produse cosmetice profesionale știe acest lucru, și oferă atâtea variante câte sunt necesare pentru a satisface cât mai multe variațiuni ale tenului. Jean d’Arcel are un portofoliu format din aproximativ 150 de produse împărțite pe game. Din acest motiv, ne-am propus să îți oferim sprijin și consultanță (la telefon sau pe WhatsApp/FB) în alegerea produsului sau combinației de produse optime pentru tenul tău. 


6. Bază stabilă în cercetare științifică de calitate (de încredere).

Aici discuția se poate complica foarte mult, dar o vom simplifica astfel: studiile științifice sunt de multe grade de încredere, și pot fi utile sau cu adevărat inutile. De multe ori, rezultatele modeste din studii științifice ce stau la baza rețetelor produselor obișnuite sunt prezentate în reclame drept rezultate nemaipomenite. Cu cât firma producătoare investește mai mult în cercetare și dezvoltare, cu atât efectele produselor vor fi mai mari. În schimb, piața este inundată de firme care investesc mult mai mult în promovare.


7. Lanțul de producție-vânzare rapid. Transport și depozitate atentă.

Un produs cosmetic își poate pierde calitățile dacă este păstrat necorespunzător. Cantitățile mari în care se produc cosmeticele de larg consum implică mai multe zile de transport, depozite mari și un rulaj greoi. Astfel, în tot acest lanț, temperaturile și razele UV la care sunt expuse aceste produse în diferite depozite, în timpul transportului sau pe rafturi, pot afecta viabilitatea și eficiența produsului.
Produsele Jean d’Arcel ajung proaspete în România, direct din laboratoarele germane, petrec mai puțin de o zi pe drum și sunt păstrate în condiții optime de lumină, temperatură și umiditate și datorită stocurilor mici, ele au un rulaj rapid.


O adevărată investiție pentru tenul tău

cosmetice profesionale investitie

Modul în care trebuie privită decizia cumpărării unui produs cosmetic este similară cu deciziile ce ne privesc sănătatea. Cosmeticele profesionale reprezintă o adevărată investiție pe termen lung în sănătatea pielii, acest organ subestimat și de multe ori ignorat. Pe lângă beneficiul imediat pe care îl vor aduce aspectului pielii, cosmeticele de bună calitate au un rol extrem de important în prevenție – cel mai bun și mai ieftin tratament.


Profesioniștii din domeniul îngrijirii tenului vor recomanda în majoritatea cazurilor utilizarea unor produse de calitate, și evitarea celor cu obișnuite sau cu producție în masă. Din acest punct de vedere, poți avea încredere că Jean d’Arcel ia toate măsurile necesare pentru a asigura eficiența produselor și a oferi tenului tău efectul dorit.

 

Surse:

1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27090800/
2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23322028/
3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30130782/

Suport clienti Telefon/Whatsapp: luni-vineri 10-18; Timp maxim de raspuns la email: 24 ore

0723491003 shop@jeandarcel.ro
0fc2f2d59d0ce0fcf2c25fcfb0c93df2-us10

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!